Pengikut YangDiapaksaUntukMengikut

Khamis, 22 Disember 2011

Lima malam malang !

Kali ni punya cerita akuh nak cerita pasal lima mlm berturut - turut yang memalangkan !

24 - Oktober - 2011: 
Mlm yg sejuk lagi dingin.Bosan tahap gaban.Aku pon terpikir nk ngorat sorang awek ni.
Cepat2 akuh capai anset dan taip "ASsalamualaikum".Lima minit kemudian , "tetet tetet" bunyi anset mnujukan satu mesej masuk.Msj uh dari awek yg akuh msej tdi.Tak Sabar akuh nk bukak.Bila akuh bukak, alangkah kecewanya . Ada ke patut dia balas "Woi, kau x tau ke hukum lelaki bagi salam kat perempuan.Hukumnya haram kau tau x!". Hampeh!dia kenakan akuh.."takpa takpa" aku bermonolog.

25 - Oktober - 2011 :
Aku anta lagi mesej kat perempuan sama .Tapi ayat ni lain sikit .Ni ayat dia "Hmmm...." .Dua tga minit lpas uh, alangkah kecewanya akuh buat kali ke dua.Ada ke patut popuan uh pegi balas "apa hmmmm hmmmm?tak reti nak mula text org ka?"   . "Hampeh punya perempuan!akuh bagi salam salah,aku taip mcm uh pon tu salah" akuh bermonolog lagi..

26 - oktober - 2011 :
Akuh masih lagi x mengalah.Aku hatar lagi kat perempuan yg sama .Ayat kali ringkas sikit "HAI!!!".Dua tga detik lpas uh, akuh rasa seperti ada sesuatu yg meraba raba peha akuh, rupa2ya hanset akuh vibrate kat dlm poket ptanda ada msej baru msuk.Lantas akuh tkan butang read.Alangkah kecewanya akuh buad kali ke tiga.Ada ke patut dia gelakkan akuh "HAHAHA!!!! lawakNYA". "Ape punya perempuan da!akuh hantar hai pun masalah.Harun!!!" benggang punya pasal, akuh bermonolog lagi.

27 - oktober- 2011:
Akuh masih lagi x mengalah.Malm ni akuh try hantar lain pulak kat dia..Akuh antr smiley pulak " :) ". lebey kurang 13 saat lpas uh , dia pun balas ..AKuh pon tekan la butang read dengan harapan dia balas " <3 " kat akuh. TAPI, alangkah kecewanya akuh buad kali keempat , kejam sekali dia.Dia peginya balas kat akuh " :(  ". Dalam hati akuh kata "WADAFAK girl".

28 - oktober - 2011 :
hari ni hari last akuh hantar msg kat dia.Kalau dia stiill bagi respond macam tahi.Akuh janji x kan teruskan lagi.aku pun capai handset akuh dan terus taip   "       "(msg kosong).5 lima minit akuh tgu utk dia balas ,aku pkir dia da malas layan akuh, tapi akhirnya dia balas jugak..Tapi apa yg dia balas kali ni mmg bikin guwa panas punya !.Ada ke patut dia balas "woi!giler ke anta msg kosong kat org". "Harun pnya perempuan!jual mahal !!! ,kalau akuh ni bomoh, da lama da akuh santau kau" aku bermonolog lagi..

Selasa, 20 Disember 2011

Akuh dan Mamak.(sediakan baldi untuk tadah muntah anda)

Entri kali ni nak kasi cerita pasai kedai Mamak pulak.Sebut pasal mamak, guwa mesti rasa nak muntah umpama Mak Nyah kat jalan Chow Kit membisik sesuatu kat guwa

"Hai bang! Sepicit, lima puloh sen... "

ahakss..Geli x?keh keh keh...Guwa geli bukan sebab guwa tengok bibir mamak yg tukang amik order uh.Tapi guwa geli sebb ada beberapa peristiwa yg mungkin mengakibatkan korang muntah . Berikut merupakan peristiwa guwa di kedai mamak...

1) Satu hari, ada sorang mamak ni amik order kat meja guwa nk makan. Guwa nampak sebentuk cincin batu kat salah satu jari beliau.Bukan apa, tapi kat kepala cincin mamak uh ada macam kuning-kuning..Kebetulan pulak time uh, nasib guwa prasan yg mamak uh baru je keluar dari tandas kedai uh.Adakah kuning-kuning uh tahi beliau? hangpa pikiaq arr sendri..Terus guwa chaw dari situ...


sekadar hiasan

2)Baru2 ni, guwa pengi tandas kat satu kedai mamak sekitar Ipoh.Guwa kencing kat situ. Tandas uh pulak x dak gayung/cebok...Terpaksa la guwa istinjak ala qadar dan terus keluar pegi meja makan guwa.Guwa prasan, lpas guwa kluaq, ada sorang pekeja kdai uh masuk bawak kole.Mungkin dia guna kole uh untuk ganti cebok/gayung uh..
kole


Dari jauh guwa usha padat je dia...Lepas je dia kluaq dari tandas uh, dia bawak kole uh pegi tempat buad air..Paling guwa tak tahan-nya, dia peginya sambung bancuh teh tarik pakai kole yg sama.Cilakak tak?ahaha.Sejak dari uh, guwa anti kole dan teh tarik...

# guwa buad entri ala ala zackzukhairi punya entri..guwa amik point sikit..bukan kopi paste ok...

Khamis, 15 Disember 2011

Long Distance Relationship (LDR)

Akuh tertarik dgn video kat bawah ni. Kepada mereka yg sedang kemaruk cinta cyber, korang wajib play video ni.Then jgan lupa komen sbb akuh perlukan pendapat korang untuk taip entri mengenai LDR.

Rabu, 14 Disember 2011

Aku , jamban, dulu-dulu , ular tedung , budak kampung

Assalamualaikum.Guwa da lama x hapdate sbb anak perempuan Mr.Lim (pengurus syarikat Rasa Sayang Holding) asyik ajak guwa pegi dangdut je.Kalau guwa x layan nanti, guwa takut projek guwa dgn bapak dia (Mr.Lim) iaitu pembinaan taman perumahan terbatal.  Malam pun guwa beezee bhai, gila-gila punya beezi, tahap gaban punya busy (sekadar hiperbola).Mana taknya, banyak gila awek yg tgur guwa kat pesbuk.Ok, tu guwa tipu.

Entri kali ni guwa nk kasi cerita pasal jamban pulak..Jamban yg guwa maksudkan ialah jamban yg berasingan dengan  rumah.Guwa tertanya-tanya jugak dulu, apasal la jamban ni tak letak dlm rumah je mcm jamban jamban skrang.Hari ni baru guwa tau sbb apa? Sbb dulu2 punya jamban x da flush macm jamban sekarang.Cuba bayangkan buadnya Pak Manap yg baru balik dri kedai kopi pekena pulak dengan Gulai Lemak Sambai Petai campur pulak dengan Telur Masin berlepas hajat kat jamban uh.Maunya anak bini Pak Manap lari dari rumah tinggalkan rumah uh.Jadi,  Sebab uh la jamban uh berasingan dengan rumah.






Jamban-jamban ni hot time zaman awal merdeka dulu, skrang kalau ada pun, mahal siot harga dia sbb dah jadi barang klasik. Budak budak dulu kalau pegi jamban uh waktu mlm , sikit pun  tak goyang bhai.Tapi budak2 sekarang x brani macam budak budak zaman dulu.Bajet guwa ni budak zaman dulu je.Budak budak zaman dulu berani tahap haram arr guwa cakap.Kalau diorang pegi jamban uh malam-malam  nak berak,tetiba pulak muncul ular tedung kat dlam lubang jamban uh, selamba kerek diorang je cabut getah paip lpas uh ditibainya ular uh sampai mati....


# Walaupun tandas rupa gini x diminati ramai orang, tapi ada juga yg meminatinya krana majoriti  tandas mcm ni ,  banyak lubang ..So, kalau setakat nk skodeng uh, kacang Mat Lode je bhai.....

******************************************



Sejak bila ada jamban rupa canggini , guwa pun tak tau.Sapa ada tolong komen sikit kat bawah ni.Guwa nk kasi lu punya pipi rasa kelazatan tapak tangan guwa sikit..

Spender 1 Malaysia.

Dah lama x menaip.Ini semua gara2 idea yg x timbul2.Kali ni punya entry akuh nak cerita pasal Satu Malaysia.Kepada kaum wanita : jangan pikir akuh ni seorang yg x senonoh ok...Hahah....

AKuh jumpa benda ni kat google images bhai...Jangan salah paham....Chill

Bila tengok sotong kering kat atas ni, tringat akuh kat saudara najib bila pakai benda alah ni.Haha...Sapa2 yg ada kelawar kelabu kat atas ni, angkat angkat la tangan .Kbai...Guwa nk cari awek satu malaysia pulak. Salam Satu Malaysia.

Selasa, 13 Disember 2011

Kisah aku dan penipu masa kini

Masa akuh budak2 kalau nk kena tipu, snang snang je.Kalau ada org kata

"weh, hang tau x , salah sorang budak kelas sebelah hang ada minat kat hang.Nama dia Esah"

Perghh,,,,kejap2 uh jugak akuh percaya bai...Padahal depa sja nak kenakan akuh.Haremm....

Tapi sekarang guwa da matang.Nak kencing guwa susah bai skrang... banyak da pengalaman guwa ada spanjang 14 tahun hidup .

*******************

Tahun ni brapa orang nak kencing guwa, tapi x jadi.Berikut merupakan dialog guwa dan kaki kencing  :


1) Satu petang, akuh jumpa member akuh yg dah tiga hari tiga malam x jumpa.Tapi kali ni dia punya imej lain sikit.Kepala dia botak.Tak sempat akuh nk susun kata2 , dia dah start dulu..

Yop : "amacam bro?style x rmbut akuh.sengaja akuh potong botak sebab akuh rasa akuh lebih sesuai botak "

Akuh : " a'ah style la...." (kapala kotak kau style)

# pada pendapat akuh , dia kata je yang dia sengaja potong syle botak, Padahal bapak dia yg suruh dia potong botak.hahaha...macm akuh x penah alami pulak..

2) Satu hari , akuh jumpa kawan akuh kat masjid lpas samyang jumaat, akuh tanya kat dia 

Akuh : "Der, asal guwa jarang nampak lu online pesbuk ?"

Awang :  "guwa online atas pukul dua pagi cam uh sbb adik guwa nk pakai dulu....siang2 guwa online jugak tapi guwa x tunjuk yg guwa online, mlas guwa nk IM siang2 ".

Akuh : " ouh....patut la.... " ( bagus punya alasan)

# mcm guwa tak tau je..hahah...padahal kat rumah x  dak internet...Mana x nya, status yang hang post kat wall pesbuk semunya cam ni

" besh nya arini...dapat online kat CC sorang-sorang."

"sapa yg ada kat CC Imax Jalan Kuala Kangsar.Lambai2 la tangan kat akuh .Akuh ada kat PC nombor 18 ni.Hujung skali."


**********


Kepada yg pnah kelentong ala2  yg macm mana akih crita kat atas ni , Sudah sudah la uh.. Semua uh dlam poket guwa je...Hahaha....chill

Entri paling ringkas.Zackzukhairi

Bangga gila akuh bila mana Incik Zackzukhairi komen kat status akuh.

dah tau x jelas, klik la gambar uh kasi besar sikit.aduyai.....

#  Akuh mula start buad belog ni bila aku tersangkut kat blog abg Zack kita ni... klik sini kalau nk tengok blog beliau.

Ahad, 11 Disember 2011

Tips jadi kacak

Guwa beezi untuk post entry baru .Maklom la, banyak jumpa client sini sana...Bukan tuh je , Baru-baru ni Tan Sri Razak asyik call guwa je ajak main snooker.Guwa da lama da tak main snooker ngan dia.Hahah.

Semalam, anak perempuan MR.Lim dari syarikat MAJU JAYA HOLDING asyik call akuh ajak gi dangdut..Cinabeng..!

Kali ni guwa nak cerita macam mana nak jadi kacak .

First kalau korang tengok cermin,selawat tiga kali.Lepas tuh baca bismiallah sekali.Sentuh bibir pakai jari jemari .seterusnya sentuh hidung lepas tuh sentuh dahi..

Akhir sekali,sebutlah perkataan-perkataan yang memuji Allah S.W.T

Khamis, 8 Disember 2011

Akuh ada bakat jadi doktor cinta.Haha

 Seumur idup akuh, akuh x penah nak jadi doktor cinta...Tapi akuh rasa akuh ada bakat nk jadi doktor cinta bai..Mana x nya, ramai mmber mmber akuh yg mintak petua dari akuh...X percaya ? tgok gambar2 yg aku letak kat bawah ni...hhahaha...Dah sah2 sapa yg jadi awek akuh , konfem x da masalah ngan akuh sbb akuh    pun boleh selesaikan msalah diorang yg bercinta ...Hakshaks...





da tau x jelas, klik la gambar uh utk besarkan..aduhhhh.....








#amacam???yg kali kalau ada masalah dengak mak we atau pak we korang, contact2 akuh...macm macam ayat ada dalam poket akuh.

Isnin, 5 Disember 2011

Aku tanya ! Akuh jawab !


sekadar gambar hiasan.Tak ada kena mengena pun dgn crita yg akuh nk crita


Mungkin entri kali ni mcm haremm sikt....

******************

1) Kenapa akuh letak header gambar akuh tgah beraksi mcm Aaron Aziz?

Akuh letak uh sbb nanti kalau awek aku(Esah) nampak gambar uh, kyakinan cinta dia kat akuh smakin mendalam sbb dia suka laki yg otai mcm pailang korea.


2) Kenapa akuh pilih nama blog akuh nama akuh sendiri ?

Aku pilih nama akuh sendri sbb nanti time kat kelas komputer kat sekolah, akuh suruh la member2 akuh taip nama akuh at google.Msti ada punya pasal akuh.Dapat bangga sikit.

3) Tujuan akuh buad blog ?

Tujuan akuh buad blog ni utk pikat awek.Ahahha..Akuh  akan hasilkan entry yg ada unsur2 lawak bagai then Akuh promote blog akuh kat pesbuk .Ni semua sbb akuh pnah belajar teknik mgorat dgn cikgu akuh.Dia kata majoriti perempuan suka lelaki lawak dan x over.Btulkan???Ahakss

4) Berapa ramai follower yg aku nak kat blog akuh ni?

Bagi akuh, bilangan  followers blog akuh semua x penting.Yang penting entry yg akuh post smua berkualiti dan halal.

#padahal akuh sekarang ni tgh gigih mengumpul pengikut blog ni.


5) Masa bila akuh cari ilham untuk  hupadate blog ni?

Akuh pnah baca satu buku  omputih , diorang kata ilham banyak keluar time berlepas.....ahahah.Tapi akuh x percaya.Akuh slalu cari ilham time nak mandi ...Mcm2 keluaq....haha

*********

"bai2 sekalian , follow la guwa .."

Ahad, 4 Disember 2011

Kalau takut, tak payah tengok gambar ni.








Korang nampak x apa bendanya uh ? akuh pun cuak jugak bila tengok....
Kalau tengok sorang2 , seram gak.
kalau x nampak , meh sini akuh tunjukkan.
Korang nampak x cermin uh, tengok dpan cermin uh.
Ada meja kan, tengok atas meja uh..nampak x benda itam uh?
la......baru akuh  prasan.rupa-rupanya hanyalah sebuah bagasi.

********

Guwa tau guwa merepek.

Tengok persidangan Umno mcm tengok Maharaja Lawak

Guwa hari ni x tau nak buad apa.Guwa nak try post entry pasal politik pulak.Jangan risau, guwa x over okay.ahaha..

Kalau sapa yg x lepas tengok Persidangan Umno , msti biasa dengar kata-kata macm ni :

1-"letak jawatan kalau tiada jiwa Umno"

2-"Umno penyelamat Islam"


Guwa malas nk komen pasal nombor satu uh.Nanti panas pulak blog guwa .Guwa cuma nk komen yg nombor dua uh je.Ni komen komen guwa:

"Umno penyelamat Islam?WTF? Umno nak berjihad la tuh weh!!!apa ke benda jihadnya weh?guwa rasa semua org boleh pikir sendri pasal gamba kat bawah uh...Jihad ke uh??"



haha...chill....lawakkan...

Jumaat, 2 Disember 2011

Hafiz & Adira - Ombak Rindu Lirik [HD/HQ] (OST Ombak Rindu)

Guwa tau lagu ni  x sesuai dgn blog guwa.Ahah..Apa guwa kesah? belog guwa,  guwa punya suka lah..hha..
Chill(^^)




Selasa, 29 November 2011

Tips kalau blank time jawab exam.


1. Main aci kira.Lebih berkat baca Bismiallah.


















# kalau dah terdesak

2. Usha meja  member sebelah.

#  "Guwa usha je.Guwa x tiru ok."


3. Tidur sekejap.

# Mana tau kan dapat mimpi kasi jawapan . X  mustahil bai...Aku pnah alaminya.


4. Pura pura jadi sawan.


# mana la tau kan kalau dapat nasib baik, x payah jawap exam



5. Jangan biarkan tempat kosong


6. Ni contoh soalan paling senang.




Sorry kalau ada yg marah :)

penemuan bom di asrama putera

Di suatu malam yang dingin,aku tidur dengan lenanya.Satu mimpi indah menyelami akuh.Tapi mimpi indah kali ni x sempat nak sampai klimaks .Ni semua gara2 sorang member akuh yang mengejutkan akuh dari tidur.Akuh bangkit lalu melihat jam G-Shock akuh.Jam menunkan 3.45 pagi.Terus akuh berkata-kata
 "wadafak man!!!potong stim betul la ang ni..asai ang kejut akuh?nk ajak akuh buad projek apa?".

Lepas je akuh stop .Dia pun menyusun kata lalu berkata "Jad,ang la kawan dunia akhirat akuh,tolong akuh Jad.Help me Jad.Peleez Jad.."

"TOLONG APA !!!!" jerit akuh .

Jeritan macho akuh uh membuat kan dia terkejut dan terus cerita pekara yg sebenar.
"actually jad, akuh nak minta tolong kau temankan akuh..Tolong jad....!tolong temankan akuh berak please.."

"Cinabeng! ang punya berak punya pasal, mimpi akuh tergantung .Potong setim betul la ang ni.Da la malas akuh teman ang.Lain la kalau taik ang uh bau wangi x pa gak, ini taik ang pun bau petai!!!pegi berak pon nk ajak teman..apada!!!..Asal nk ajak akuh teman?takut antu apa?"  gertak akuh.

Dia membalas gertakan akuh " Dowh,akuh seram dowh pegi tandas mlm2 ni.karang x pasai pasai aku tgah berak , ada tangan keluar  kat lumbang jamban uh...Mati akuh "

luahan hati member akuh uh mmg menusuk kalbu.kesian pulak akuh tgok dia.Demi tidur , aku x boleh temankan dia ...Akuh jujur " bai, sori bai,aku x boleh temankan ang bai.baibai.akuh nk smbung tidur.

Jauh di sudut hati, akuh tau dia kecewa,bengang,hampa dan panas dengan akuh.Tapi nk buad macm mana, cikgu akuh kata , untuk jadi pelajar cemerlang, kita kena tidur dgn secukupnya supaya dapat fokus kat dlm kelas.


PAGINYA (7.30 PAGI)


Bila akuh bangkit je dari tidur.Akuh dikejutkan dengan petemuan BOM oleh member member searas dengan akuh.Akuh x pikir ape time uh, akuh pon tanya member akuh yg ada kat situ "bai,kat mana dioarang jumpa bom uh?akuh nk jugak tengok.Peluang ni x boleh dilepaskan.Kalau akuh call TV3 ,msti diorang datang asrama kita dan konfirm la akuh masuk berita punya malam ni"

Member akuh sekadar menunjukkan tempat bom uh dgn  hanya menunjukkan jari telunjuknya ke arah tong sampah dekat hujung aras.Aku datang ke situ dgn penuh gaya sekali, alangkah indahnya.BOM yg dimaksudkan  oleh member akuh uh ialah BOM yg ditaburkan oleh orang yg memotong stim mimpi akuh mlam tadi.


"Anak Harunnnnnnn" jerit akuh.

Khamis, 24 November 2011

Tobek di kepalaku

Di suatu malam yg agak panas cuacanya , aku tidur nyeyak sekali. Mlm uh mrupkan mlm yg bulannya penuh.Mgikut apa yg akuh prnah blajar dulu, kalau bulan penuh ni ramai yg gila mlm uh.Akuh pon x tau apa kena mgena bulan penuh dgn gila.Serius akuh pnah jumpa fakta uh.

Nak dijadikan crita . Sudah jadi kebiasaan budak batch akuh buad projek mlm2 cm uh. Aku mangsa diorang mlm uh.

**********************
Paginya
**********************

Aku bangun tidur , mandi , dan caw pegi ke kelas.Terasa pelik masa akuh on the way nk ke sana.Mana tak nya, ramai gila awek pandang akuh ari uh.Yg akuh hairan , asl smua awek yg pndang akuh, semua pakat gelak kat akuh.Timbullah pelbagai persoalan dalam diri akuh .Aku bermonolog  sebentar     " nak kata zip akuh terbukak? tak da la pulak.Nak kata ada org tampal something kat blakang baju akuh yg bertulis kick my ass, pun  x ada jugak.Nak kata akuh lowet kan sluar akuh smpai nampak dlm ? lagi la tak.

Tapi x pe, akuh pgang kata kata aaron aziz "walau apa jua sekali pun,kita kena macho dan cool !!!".Aku pun teruskan langkah akuh untuk menntut ilmu pagi tu.Sampai je kat dlam kelas.Lagi bertambah hairan akuh sbb ada ke patut semua ketawakan kat akuh.Nasib la ada sorang member ni tgur "ai bro, sejak bila lu tukar fashion rambut ni ". Untuk pengatahuan , hari uh mmg akuh tukar fashion pun..Rambut akuh ala ala Cody Simpson  . Tapi kehairanan akuh makin bertambah apabila ada member akuh sorang lagi tegur " Fashion sekarang mmg tobek eh?x sangka pulak yg akuh ni ktingalan" .Teguran yg dilemparkan uh bgitu kencang sekali hinggakan akuh rasakan sesuatu yg tidak kena.

CODY SIMPSON

Akuh meramas ramas rambut ku , tiba2 jari jemari akuh terasa seperti sedang menyentuh pemukaan yg licin.
"Wadafak!!!!Tobek!!!".  Segera akuh ke toilet tuk tgok cermin.Ya!!! mmg benar ada tobek di bahagian belakang kepalakuh. "Patut la diorang semua usha pelik smacam kat akuh.Ni mesti kerja diorang mlm tadi time akuh tidur.Mmg patutlah akuh tak prasan sbb diorang tobekkkan kat bahagian blakang kowttt...Tu pasal la x nampak masa akuh tgok cermin pagi tadi."


Bermula dari saat itu.Kepalaku sentiasa dengan songkok..Apa yg diorang buat kat akuh.Aku x kesah pon sobb akuh pun penah buad kat orang len mcm uh juga...



Lebih kurang mcm ni la.....



Rabu, 23 November 2011

"Dunia Sengketa" amanda uh?

 Ni la cho, situasi kat klas akuh waktu malam.Semua sibuk kuddd....Kalah Perdana Menteri.



                Ni salah satu bilik yg ramai tetamu.Kebanyakkan tetamu lepak sni sbb bilik ni kalau nk masuk , msuk je, tak dak halangan ...Sbb pintu biliknya dah trcabut ..Pintu tuh cabut sbb dulu - dulu ,ada org kejut subuh, ahli bilik uh semua x bangun.Diorang kunci pintu uh x nak bagi tukang kejut subuh uh masuk bilik diorang utk kejut diorang pgi subuh.Tukang kejut subuh tu pun bengang la....Kebetulan pulak dia uh ada bela saka harimau katanya.Sepak la pintu uh smpai tercabut ....



Ni la bai........Meja akuh...Namapak x buku btimbun atas meja uh?Tu function nya sebagai benteng utk akuh tidur time ckgu mgajar.Baru la tak kantoi..Nampak quran uh? tu kalau cikgu dtg kat meja  nak bantai akuh, msti x jadi punya.Sbb quran yg ada atas meja akuh uh dpat melembutkan hati mereka..Tektik uh!!!

#kalau x nak kena dgn cikgu , ltak ar quran atas meja korang....
#kalau x nak kantoi tidur dgn cikgu,buad arr benteng tinggi tinggi ats meja korang pakai buku teks.


Selama ni  akuh duk crita pasal asrama akuh ...akuh tak tau la mcm mana korang semua imagine kan crita akuh uh sbb korang pun tak tau mcm mana rupa bentuk dia.Ini la dia...Hotel kebangaan akuh...Aku punya bilik kat aras atas sekali uh...






Akuh mlm2 buad kerja amal...Mop lantai kafe !!!Enjoy kuddd.....





Ni pon kerja amal akuh jugak kudd....Tolong punch card kan utuk staf2..Tu pasal la rekod kedatangan diaorang semua baguih baguih....Wktu masuk bekerja diaorang akuh awalkan ....





Tertera "asjad here" kat kertas uh...Kertas uh dilekatkan kat kucing uh...Kemana saja kucing uh pergi,nama akuh dibawanya .Tu cara nak femes tanpa mgunakan tenaga.Semua yg nampak kucing uh,msti akn sebut nama akuh...




Ni aras Batch akuh....Amacam????ada macam hotel x????

Sabtu, 3 September 2011

Duit Raya dulu vs Duit Raya sekarang

Duit raya kali ni ada la akuh dapat lebih  kurang nak dekat seribu.Seribu tolak lapan ratus.(Sori sebab akuh peningkan kepala korang)

REMAJA INI
Aku cadang  separuh duit raya ni nak sedekah kat tabung masjid je akuh. Lagi separuh akuh nak pakai buad belanja sekolah..Dapat belanja awek-awek yang duk usha-usha akuh selama ni.Mesti diaorang cair kat akuh.

MUDA MUDA DULU
Akuh ingat lagi masa akuh muda-muda dulu.duit raya akuh pergh!!!! jangan cakap arrr....Above hundreds!!!MAsa tu pikiran pun masih sempit . Bila ditanya duit raya nak beli apa.Akuh akan cakap

"duit raya nak masuk bank.Cik ayah kata nanti besar boleh pakai untuk masuk Universiti"

padahal time tuh unversiti akuh pon tak tau binatang apa.Mak long sajalah, pikiran masih sempit lagi time tuh.


*duit raya aku kalau aku masuk bank pon , bukan utk masuk UNIVERSITI pon, tapi untuk beli cincin perkahwinan akuh nanti...Jadi ,kesimpulannya di sini sapa yg kawin dgn akuh, cincin paling mahal menanti kehadiranmu..

Jumaat, 2 September 2011

Raya dulu vs raya sekarang

Hhaha...akuh gelak sebab aku baru lepas tengok video pak arab buad lawak.Apa kejadahnya makmum tengah sujud, tok imam terus blah tinggalkan makmumnya tengah sujud mcm tuh ja.

Kali ni punya entry akuh nak cerita pasal raya lagi.Raya kali ni tak berapa siyok sgat sbb entahla.Tapi ada org kata rasa x syiok tu sbb umur da mningkat.Btui jugak.Buktinya , masa kecik2 dulu kalu nak raya tuh, walaupun dua puluh malam lagi nak raya, lagu raya dah mula akuh alunkan..Tapi sekarang ,walaupun hari tuh hari raya, lagu jiwang lagi penting dri lagu raya.Maklum saja la, diriku ini sedang dilambung ombak cinta pantai merdeka.

*guwa tau entry ni merepek, tapi apakan daya..Otak guwa sempit sekarang ni sebab baru lepas tengok Adnan Sempit mlm tdi.

Isnin, 29 Ogos 2011

Oh baju rayaku

Kali ni punya post guwa malas dah merepek meraban.dah bosan.Guwa nak citer pasal baju raya pulak.Kali ini baju raya tiga pasang guwa mampu milik.Dua beli kat reject shop.Asal korang gelak?Satu baju raya beli kat kedai area medan gopeng ipoh.

Pasal bju raya yang beli kat kedai reject shop tuh, itu bukan sekadar baju yang kena reject macm tu je bang oi, tu baju yg beranded tapi kena reject.Tapi reject pon tetap tinggi martabatnya kalau awek tengok jenama dia.haha.Tu yang guwa nak.Apa barang bju stylo tapi jenama "cap itik".Bak kata ong putih, "apa kelas".haha.
warna baju tu warna oren dan cokelet.Baju tu pakai mlm raya dan mlm2 seterusnya.

Bju stu lagi yg akuh beli kat kedai baju raya tuh akuh cadang pakai hari raya..Warna ungu.warna mmg seteraiking la guwa cakap.Tapi, guwa tau kalau guwa pakai mesti pelik tengok...Tapi nk buad cam mana ye dak, da telambat......

Sekian dari guwa...Chaw....

Ahad, 28 Ogos 2011

MAAF KU PINTA

Kali ni punya entry guwa mau mintak maaf pulak.Ni pon sebab raya je, kalau tak , sampai unta masuk jarum pun guwa x maafkan.First sekali guwa nk mintak maaf kat member guwa "Samad".

"samad, guwa nk mintak maaf la sebab dulu guwa pnah buat lu panas, lu ingat tak dulu, lu penah mengamuk gila-gila sebab lu punya perencah maggi hilang.Sebenar guwa yang sorok..Kalau lu nk sekarang ambillah, guwa sorok kat dalam bilik lu.Lu pandai2 la cari"

Second, guwa nak mintak maaf kat member seasrama guwa "Ali"

ali, guwa menyusun lima jari kaki lima dan satu jari tengah mohon maaf kat lu sbb dulu guwa penah ambil handset lu senyap senyap, lepas tu guwa send msg kat awek lu smpaikan awek lu benci kat lu.guwa anta ni kat awek lu "hey perempuan, aku sebenarnya selama ni aku pura-pura je suka kat kau.Padahal aku bukanya suka sangat kat kau, kau da la hitam!!!!" .Lepas je guwa anta mesej tu , cepat2 guwa delete apa yang guwa hantarkan"

third, guwa nk mintak maaf la kat lu "Kasim" , member seasrama guwa.

Kasim,guwa nk cakap sori la la kat lu sbb guwa pnah buat lu punya hati pedih.Lu ingat tak dulu, lu punya bibir penah jadi besar macam Angelina Joli sebab ada orang taruh ubat gigi Colgate yang sejuk kat lu punya bibir masa lu tidur.Tu pasai la bila lu bangun dari tidur, bila lu tengok cermin lu punya bibir jadi besar sampaikan bila lu pegi sekolah awek-awek ejek  lu punya bibir besar sebab cium mak cik  Dewan Selera.Sori arr bro.guwa buat semua tuh sebab guwa bosan malam tuh...


Sekian dari guwa.mAAf KU PinntA.

Jumaat, 26 Ogos 2011

Teknik mengorat kalau lu semua tak tau macam mana nak mula.

Disebabkan guwa ni macho, guwa setiap hari ramai yg minta nasihat guwa  macm mana nak tackle awek kalu dia sengan nak tegor.Sebenornya diorang semua duk pakat takut nak tegor sbb diorang tau muka diorang tuh ala qadar je.Lu orang tau ke sbb apa diorang tanya guwa , sbbnya diorang tau yg guwa ni diminati ramai wanita.Bukan setakat wanita tempatan tapi wanita Jepun ,arab, korea sekalipun bai..

Guwa pnya nasihat sng ja, tapi dosa sikit arrr.Sapa rase dia ni baik x yah buad..

CARA LAMA

Tempat : Car park
Situasi:First sekali lu orang kena korban duit skit upah orang suruh dia jadi peragut.Suruh dia  ragut hangbag awek tuh.Lepas tu lu datang arr tepocoh pocoh kat tmpat kejadian..

Awek : Tolong!!!Tolong!!!
Brader : Eh , ade pencuri ?(dlm hati sambil meluru ke awek tuh)
Brader :Kenapa ni?

Awek : tolong incik.Ada orang ragut hangbag saya(Menangis cuak sambil menunding jari kat pencuri tu)
Brader : sekejap ya..Awak tunggu sini.Jangan pegi mana2.(Buad gaya BIONIK sikit)

Brader pon lari terus pergi lari kejar peragut tu.Padahal dia mmg dah pencuri tu tunggu dia kat simpang tiga, nak claim duit upah.

Dalam lima minit kemudian , brader tu pun pulang ke tempat awek tu smbil belakon buad gaya termengah-mengah.

Brader : Ni hangbag U kan?(smbil betulkan butang baju bagi ada gaya baru lepas bertumbuk dengan pencuri tuh)
Awek :  A`ah.
Brader : Cuba la check.Takut ada barang hilang.(kali ni belakon lap peluh kat dahi pulak)
Awek : Alhamdulillah .Semua ada.
Brader : Bagus la kalau macam tuh.I mintak diri dulu ye(pancing)
Awek : Eh, nanti la dulu.Ambil la duit ni dulu, saya ikhlas............(sambil mghulurkan duit kertas yg tercetak lima puloooh hinnggittt)
Brader : Eh , tak apa.Saya pon ikhlas.Awak simpan je la duit tuh (senyum sikit buad gaya macho)
Awek : Jangan la macam tuh.Sya da hutang budi dengan awak.
Brader : Ehm.....Macam ni la, sya memang tak suka ambil duit perempuan ni.Dayus!.Lagi pun , mak saya tak kasi.(buad lawak sikit bagi awek tuh senyum)So, apa kata awak belanja saya minum?


Taaaraaa..

*ni kat drama melayu belambak belakon macm ni..

Khamis, 25 Ogos 2011

Diary Ramdhan A S J A D #2

Guwa syorkan lu orang kalau nk baca felling skit kisah suka dan duka guwa time guwa pose kat asrama,lu orang kena baca guwa punya entry yg diary ramdahan a s j a d(pertama)   ni link dia .

 Amacam ? best ?

Kali ni guwa nk cerita pasal sahur guwa kat sana.Dalam banyak2 sahur, guwa paling happy sekali kalau sahur tuh mkan ayam.Tambah-tambah lagi kalau makan ayam masak merah .Air tangan opah DS(dewan selera) akuh tuh ,  kalau masak ayam masak merah, PErghh , jangan cakap arr, kalah Chef Wan. Apa?lu pikir guwa main main apa?ni serius ni bai.Tak adanya guwa nak kencing lu orang.Dah  la , malas guwa nk merepek lebih-lebih, nanti pecah perot korang.

Dalam banyak banyak hari guwa tinggal sahur, ada satu hari tuh guwa paling bengang sekali.Ni semua gara guwa salah tengok jam.Time guwa bgun guwa usha jarum pendek tunjuk pukul lima pagi.Guwa pun bangkit arr dengan muka bangga sebab guwa dapat bangun ikut time ari tuh.Gua turun pegi DS ikut tangga belakang.Ade jugak otak gua terlintas tanya 

"Asai tenang semacam ni?mlm lailatulqadar ke mlm ni,tapi asai x da pokok sujud pon?"

setelah guwa tiba di Kaki Lima DS, alangkah terkejutnya guwa yang x da sapa pun kat situh.Gua pelik arr.Guwa pun balik bilik balik.On the way guwa nk balik bilik,guwa usha usha sikit bilik org len , guwa pelik arr.

"asai tak ada manusia ni?aku ni mimpi ke atau lailatuqadar?"

kaki guwa terus mengorak langkah menuju ke bilik guwa.Guwa capai guwa punya jam loceng lalu berkata


"CINABENG!!!"

rupanya - rupanya tadi guwa salah tengok jam,gua pikir pukul lima, actually pukul enam suku.Hampeh !!! Guwa nak je gigit jam tuh.Nasib baik jam tuh hasil pemberian Cik Awek.Patut arr banyak billik tak da orang, actually diaorang semua tengah duk samayang subuh jemaah kat surau.Disebabkan kan subuh tuh malang bagi guwa, guwa tention, guwa sambung balik guwa punya tidur..

*ok la cho cho sekalian, guwa ada mesyuarat dengan Tan Sri Zahid sat lagi.caw dulu...Salamualaikum

Rabu, 24 Ogos 2011

Diary ramadhan A S J A D

Aku tau ramai orang menanti-nanti kehadiran akuh di sini.Dah sebulan akuh tak update.Setelah lama akuh tak loogin fbok , tadi baru akuh log in . Perghh!!! punya la banyak notification , ada la lebih kurang sebelas,duabelas .. Excited habis arr . Ingatkan ramai awek yng post kat wall akuh cakap "Selamat hari raya" ke "Selamat bebuka Puasa" ke "Maaf Ku Pinta" ke,rupanya budak-budak kecil duk anta request farmville la, cityville la kat akuh yang dah digelar abg macho ni.Kecewa sungguh.Setelah akuh meraba-raba mouse tuh dekat hampir dua jam,baru akuh perasan punya la banyak gamba masjid arr,kubbah arr,ketupat arr org duk post kat wall .Baru akuh perasan yg ramadhan da nak abis.

Kalau mcm tuh bek akuh postkan pasal puasa sebelum dia habis.Tapi ! apa barang post kat fbook,setakat dua tiga kerat je boleh! Bak kat ong putih, tak de kelasss arrrr....

Tu pasal la akuh datang sini nak kasi citer skit kat korang semua macm mana kisah berpuasa kat asrama ni.


Aku ingat lagi masa malam 1 ramadahan , time lepas magrib .Time tuh semua abg2,akak2,adik2 ada kat surau. Siapa entah , ckap kat akuh

"Jad,dah konfirm esok puasa.Lu kan kaki cari public city, tunggu pa lagi , pegi la buat penguman kata esok puasa"

Aku pon cepat2 pegi tempat imam ,  capai microphorn . Terus cakap  dengan gaya suara pak cik yng salalu pakai baju melayu kat dlm tibi yng bagi tau esok puasa tu.


"Bismiallahhirahmanrahim, assalamualaikum warahmatuallah hiwabarakatuh, perhatian kepada semua pelajar Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak, di sini terdapat satu penguman" *time tuh satu surau senyap sbb nak dgr suara akuh*".........pada esok hari, iaitu 1 ogos 2011 bersamaan dengan  satu ramadahan 1432 hijrah, bermulanya berpuasa''

Time tuh kecoh terus, mcm  budak kecik dapat tau esok puasa.


Dua tiga detik lepas tuh, aku ulang balik  penguman tadi, tapi  kali ni punya pengguman , pendengar-pendengar semua lagi kecoh macam budak kecik dapat tau esok raya.Sebab kali ni punya penguman akuh bagi ada salah sikit pasal tarikh


"Perhatian kepada semua pelajar Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak, di sini terdapat satu penguman, pada esok hari,iaitu 1 ogos 2011 bersamaan dengan  satu hijrah 1432 ramadhan, bermulanya berpuasa''

Segan abih arr time tuh.Tapi x pe,dapat juga nama akuh naik mlm tu.


******************* 


BAZAR 



Kali ni akuh punya citer pasai  bazar pulak.Antara 700 lebih bebudak kat sana aku la yg paling banyak keluar.Dalam bayak banyak ari pegi bazar akuh baru tinggal dua ari je ,tu pon sbb bas penuh.

Aku pegi pon bukan ape pon, dapat la jugak "mencuci mata".hakhak.Aku rase opah opah yang juai makanan kat bazar tuh semuanya da cam akuh.Mana tak nya, setiap kali akuh gi situ je,aku perasan ramai jugak opah opah yg duk usha akuh , tak tau arr usha sbb apa , sebab akuh ni kacak sangat ke sebab dia perasan yg akuh ni salalu pegi situ ke atau pun dia pelik tengok akuh bawa banyak sangat beg plastik.

Citer pasal banyak beg plastik yg akuh bawa, nak juga akuh citer psal beg plastik ni. Kalau orang luar tengok best arr ,  sebab mesti diorang pandang akuh ni  kaya.Hakhaks.Tapi kalau budak maktab nampak akuh bawak beg plastik tahap gaban punya banyak mesti diorang kata 

"hahah.asjad asjad!! tak abes abes jadi kuli orang"

Tapi kalau budak perempuan , ayat dia lain skit


"Ala la..siannya Asjad.Sapa yg order kat dia banyak sangat tuh mmg manusia  kejam"

Tapi nak buat cam mana , tu la hakikatnya kalau pegi bazar ni setiap hari.Orang dah target akuh da nk order .Sebab diaorang tau yg akuh ni  konfirm pegi punya.Kalau order setakat karipap seringgit tak apa jugak, ini tak, order kalah bapak nak sebelas.Yong tau fu la, pesembor la, roti pistol la, roti john arr.Nasib baik tak da Roti Asjad.Kalau tak,pancit arr akuh ni.Dah la bulan pose.Paling akuh benci sekali kalau ada org suh kluarkan duit. Karang kalau akuh kata x boleh pulak, nti dia doa  bagi akuh makin x hensem , hampeh akuh.

da arr, nti akuh sambung lagi .Nak pegi berrak jap.Salammualaikum.

Sabtu, 9 Julai 2011

Operasi BERSIH sudah pun bermula

Alamak!Ada gas pemedih mata  air paip kena muka aku!

Pada tanggal 9 JUlai 2011 pada pukul 12:30 tgh hari.
Aku telah membuat operasi bemBERSIHkan badan.
Feeling habis bai.


SEKADAR HIASAN

Sabtu, 18 Jun 2011

Sebab apa aku tak suka kongsi makanan mahupun minuman.

Tangan akuh teketak-ketak balas komen cik awek-cik awek kat fesbuk.Ni semua gara-gara belum makan lagi.Mcm mana nak makan,ramai sangat cik awek yg nak sembang ngan akuh kat fesbuk(heheeeheebohong belaka).Sembang pasal makan teringin pulak akuh cerita pasal makan-makan,alang-alang teringin jugak akuh nk cerita pasal minuman-minuman.Senang cerita aku nak cerita pasal makan minum.

Aku salah satu benda yang akuh tak suka ialah kongsi-kongsi air,makanan,sudu,straw dengan kawan. Akuh pon tak tau la sebab apa.Ini semua gara-gara air liur.Sapa-sapa yang sma macam akuh yang ak tak suka kongsi-kongsi makanan ngan minuman ngan sudu ngan straw ni. Aku  rasa korang sama jenis darah ngan akuh.Aku tak suka kongsi bukan sebab akuh kedekut ok ! ! ! tengok ada tiga tanda seru,akuh series ni.

Salah satu faktor kenapa aku tak suka adalah, dalam kepala akuh dah set kalau kongsi je,mulut akuh akan jadi bau busuk.haha.Nak tau sebab apa?sebab dalam kepala akuh dah mmg set kalau lidah akuh kena bekas air liur orang lain nanti mulut akuh akan jadi berbau.Tu pasal kalau member akuh makan burger tak abis,dia nak bagi kat. aku aku cuma cakap 

"aku x suka makan burger"

malas cakap cerita sebenar, nanti diorang pikir aku ni pikir diorang tuh jijik.So,kalau korang makan benda-benda lazat macm mana pun,korang x perlu la cuak nak makan depan akuh.Akuh takkan mintak punya..!

*****

Sekarang ini akuh nk kongsi cerita macm mana kalau ade org nak sikit apa makanan mahupun minuman yang akuh tgah layan(maggi,air mineral,air kotak milo).

Kalau la org yg mintak akuh tuh memang kaki pau !!!cara nk mengelaknya senang je.Kalau makanan tuh berkuah,akuh amik je jari aku masuk kat dalam kuah tuh.Bagi selera diorang ilang sebab tengok jari akuh masukk dalam kuah makanan..haha!!!don't play-play.

Kalau orang yang mintak tuh kawan akuh tapi bukan jenis kaki pau.Aku bagi dia time dah tinngal sikit.Lepas tuh dia amil la semua.Akuh x kesah..

Kalau orng yg mintak tuh merupakan orang yang aku kena hormat.Aku tak kesah sama ada kuantiti makan tuh masih banyak mahupun sikit.Aku rela bagi je daripada akuh kongsi ngan dia..


Aku ingat lagi sapa entah.Dia pun mcm akuh jugak, tak suka kongsi-kongsi ni.Dia lagi gila! pegi ludahnya air liur dia kat dalam makanan tuh kasi org tak sanggup nk rasa.Tapi kawan dia tuh lagi gila rupanya.Sanggup dia ambil dan rasa makanan tuh.

Dah tuh ja..Akuh nak pegi makan jap.Jari aku dah macm ken pakinson.


*betul ke akuh eja pakinson?

Semua batal solat kerana akuh

Kalau korang penah jadi junior kat asrama akuh yakin mesti penah kena suruh macam-macam.Kena basuh baju la,kena basuh seluar la,kena basuh t-shirt la kena itu la ini la.Semuanya la......Akuh paling tak suka kalau suruh basuh spainder mahupun boxer.Tambah-lagi kalau benda alah tuh warna putih.Nampak daki-daki..Geli bai..Lagi satu kalau suruh masak maggi..Lecah bai....  Kalau akuh panas  sangat, akuh amik je jari  aku masuk kat lubang hidung lpas tuh  masuk kat dlm maggi tu.



Ade satu hari,aku lambat pegi surau untk solat magrib sebab time tuh pakai kain pelekat.Aku ambil masa setengah jam untuk pakai.Tetap loggar jugak,maklom le first-first pakai.Mcm korang pakai anset jugak.Ingat akuh tau apa? Korang first-first dapat enpon tak tau mcm mana nk send mesejkan...Hakhaks..

Kembali kepada cerita.Aku time tuh dah masbuk dua rakaat .Time akuh masuk surau makmum semua tengah sujud..Tiba-tiba ade senior yang panggil akuh.

"Woi budak .Aku nak ko sebut "Allahukbar" kuat-kuat.Bagi satu surau dengar.Kalau tak malam ni aku suruh kau gigit besi tangga sampai putus."

Kebetulan time tuh microphone rosak.Suara imam pon suara awek sopan santun.So, tak clear sangat arr.Aku pon dengan kuatnya jerit "allahukbar".

Bapak Gempak arr..Ramai gila makmum yang bangun dari sujud.Padahal imam tak bangun lagi.Kecoh bai..Tambah-tambah kaum hawa yg kat belakang tirai surau,diaorang ana tau apa.Bebudak laki semuanya dok toleh belakang nak tau sapa.

Akuh apa lagi, cepat-cepat keluar lepas tuh dok duduk dlm tandas lama-lama.Kalau kantoi mahunya masuk makhamah....

*jaran tiru aksi ini ini.Kalau nak buat jugak, pastikan dibawah jagaan ibu bapa...

Dah..tu je....akuh tau la entry ni tak menarik...kesian arr kat akuh bai...FOLLOw aku please..heeeheee

Malam apa yg paling bosan online fesbuk

Dalam banyak-banyak malam aku dok online fesbuk.Ada satu malam aku paling bosan.Nak tau malam apa?
Sabtuh malam ahad.Nak tau sebab apa?sebab hari Ahad tuh kebanyakkan budak asrama balik ostel.Nak tau sebab apa akuh bosan?sebab malam tuh kebanyakkan post yg diorang post semuanya luahan hati kata tak nak balik asrama arr tak nak balik penjara arr tak nak balik juvana arr.Dah arr ayat luahan hati diorang tuh sumuanya  macm apa ja.

BAgi akuh arr,kalau diorang nak balik, balik arr.Kalau tak nak,x yah arr balik.Tengok macam akuh sekarang ni, aku budak asrama aku tak nak balik jadi akuh x balik arr(tuh pasal akuh boleh berblogging setiap hari)..Aku tau mesti ada yang tak suka akan apa yang aku taip ni dan mesti akan kata

"fesbuk akuh,lantok aku le nak post apa"

Aku senang ja.Aku pun boleh kata

"blog akuh,lantok akuh le nk taip apa"

Hahaha.Kan senang..  Piece!

PANAS!!!Naikkan trafik tanpa blogwalking(TIPS)

Der-der sakalian .baru-baru ni akuh dapat tip macm mana nak trafik tinggi tanpa blogwakling arr itu arr ini arr.Menrut blog yg aku baru je fokus baca,dia kata kalau nk trafik tinggi,time jari dok tulis entry,hati kita kena ikhlas.Isyaallah nti ramai yang puas baca entry kita .Ha lagi satuh , kalau boleh entry tuh jangan banyak kencing orang..Menipu tuh...Dah dosa!!!

Ok bai-bai sekalian,dari petikan kat atas kali ni aku try buat entry berdasarkan tip-tip kat atas

: : :


Akuh tak ingat time tuh bilangan gigi , saiz , berat aku berapa.Aku terdngar satu cerita dari sapa entah.Arr tak kesah arr...Nak dijadikan cerita, kat bandar Ipoh(bandar paling sempoi tapi stylo) ni ada satu masjid yang dikenali seluruh warga bandar.Ada satu ari ni ada orang gila masuk masjid tuh .Orang gila masuk masjid lepas tuh terus je berdiri semayang.Masa tuh imam pertama dah abis semayang.Nak dijadikan cerita buat sekali lagi,time org gila tuh semayang, ada arr dua tiga orang yang masuk masjid tuh nk tunaikan solat .Diorang semua secara tidak  langsunya buat muka tak bersalah pegi tepuk bahu org gila tuh dr belakang(nak jadikan org gila tuh imam).Diorang mana tau yang imam tuh sebenarya gila.Haha.

Org gila tuh pon terkejut arr yang ada orang tepuk bahu dia dari belakang.Tapi dia tak peduli, dia terus je semayang dia tuh.Apa dia buat orang ikut je(sujud,rukuk smuanya arr).Apa yang dia buat semua ikut urutan bai.Akuh rasa dalam hati dia mesti kata

"Yahoo!ada orang ikut akuh buat apa saja yang akuh buat.Hebat betul akuh ni"

Dengan rasa gembiranya dia.Time orang sujud ikut apa yang dia buat, dia dok "usha" kat belakang melalui celah kang-kang dia.Agaknya dah tak tahan sangat kegembiraan  yang dialaminya ketika itu,dia terus buat keje gilaa(Ops!aku lupa pulak yang dia tuh mmg gila), dia terus berdiri tanpa cakap "allahuakbar" dan terus selamba budak blah dari situ.Yang mamat-mamat belakang dia dok sujud lagi...Lama jugak arr...AKu rasa mesti dalm hati diorg kata 

"ai?meninggai apa imam ni"

Dah tak tahan sangat ,sorang dari mereka pon bangun.Tekejotnya dia bila tengok imam da tak da sampai cakap


"dasyat gilerrrrrrr"


Dengar je mamat tuh cakap cam tuh,mamat-mamat len pon terus bangun dan terkejut!!!


:):):):)

*amacam bai?okeh tak entry ni..disebabkan tips tuh mengatakan jangan kencing ,guwa jujur la......yang entry ni hanya direka khas dari guwa.Cerita ni mmg penah berlaku.Tapi guwa dah lupa.Tu pon guwa tambah skit-skit.Bedasarkan tips tuh jugak,dia kata kena ikhlas.Guwa ikhlas buat entry ni sebab nk hiburkan hati der-der sekalian.Kalau tak terhibur, macam biasa arr, tumbuk je skrin .Piece

Jumaat, 17 Jun 2011

kisah seram penjara pudu

kisah ni btul2 trjadi.....takut beb....patut la penjara tu cm mnyeramkn... ....huh!! !!!!!!!!! Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil 'Bilik Terakhir'. Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. 

Dinamakan 'BILIK TERAKHIR ' adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung. Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap,menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka. 

Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula. Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung. 

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan 'Bilik Terakhir' itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu.Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? 

Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau- ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata, 'Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa ' ' Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa ' Ha Ha Ha Ha Ha ' Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa ... ' 

hehehehehee. ....... ......... ..... time kaseh coz dengan kusyuknya korang baca........ p/s:- aku pun terkena...so apa salahnya aku foward kat korang... huah...huah. .. huah... huahhhhhhhhhhh

senior telan air liur junior

Akuh nak kongsi stuh cter ni yg mana aku mgenakan seorng senior yg ptut dikenakan.Zaman2 dulu ,kbnyakkan asrama ada je zaman jahiliyyah.Nak dijadikan cerita, asrama akuh dulu budaya suruh junior ambil air satuh cawan dah jdi pekara normal dah.akuh kat sana antara budak yg selalu kena suruh.

Ada satuh ari,aku pegi DS(dewan selera) nk makan malam.Tiba2 time akuh tgah dok amik nasi msuk kat ats pinggan,akuh dengar org memanggil aku.Aku dah agak da yg pgil tuh msti kaki kencing punya.KK(kaki kencin) tuh suruh akuh amik air dua gelas.Aku pon buat je la.

Time akuh bratur nak amik air,dalam hati akuh kate "ha ha ,lu bikin guwa panas aja...kalu dlm KL GAnster,org berani buat,brani tanggung,lu kencing,guwa pancung".so akuh p0n nk pancung arr KK tuh.Bila air tuh diisi separuh gelas,aku pun ape lagi...Kumpulkan sebanyak yang mungkin air liur aku dalam mulut smbil tersenyum...BIla dah penuh,akuh pon dengan banganya ludahkan air liur akuh tu kat dlm cawan tuh..lpas tuh,aku kacau skit air tuh bagi sebati.

Bila dah sebati, aku pgi kat meja yg dia tgh makan kat situ lalu bagi air tuh smbil berkata"bunk,nah air ni."lps tuh tros akuh blla..Dari jauh aku tgk dia minum air tuh dengan penuh nikmat sekali..HAHAHAHHA..padan muka!!!


 sekadar hiasan

Khamis, 16 Jun 2011

Masa kecil-kecil dulu(teringat kisah lama)

Dulu-dulu time akuh kecik-kecik  banyak benda yang bodo-bodo aku percaya...Maksudnya kalau sekarang ni aku dok ingat balik mesti √§kuh kata pandai gila akuh ni..

Dulu-dulu  kalau waktu malam aku naik kete ngan bapak akuh,kalau nampak bulan mesti akuh dok pikir
"asal la bulan ni aku pegi mana pon dia ikut.padahal bapak akuh  dah bawa kereta dah jauh dah."
Ada sekali tuh akuh first-first akuh dok dalam kete, aku tengok bulan tuh asyik ikut akuh je..Bila lagi sekali akuh tengok da ilang...Akuh tanya kat mak akuh.Mak akuh jawap
"Bulan tuh hilang sebab ayah kamu bawa laju sangat.Dia tak sempat nk kejar"
Akuh pon time tuh percaya bulat-bulat.Sekarang barulah akuh tau yang bulan ilang sebab awan tebal yang halang..

Dulu-dulu bapak akuh selalu suruh akuh buat baik.Bila akuh tanya apa yg kita dapat kalau buat baik.Bapak akuh kata 

"kalau kita buat baik dapat PAHALA"

Aku time tuh tak tau apa maksud PAHALA,akuh pikir pahala tuh bagi otak kita jadi bijak.Nak tau sebab apa?Cuba korang sebut "PAHALA" dengan "KEPALA".Kalau dipanjangkan harakatnya bunyinya mcm nak sama.Aku dok pikir yang pahala tuh masuk dalam kepala sebab bunyi dua perkataan tuh macm  nak sama.Lepas tuh otak pun jadi la bijak..Sekarang ni kalau akuh pikir2 balik,mesti aku kata "Memang Bijak betul akuh ni"..

Dulu-dulu, kalau aku mandi laut ...Aku paling takut kalau pegi jauh-jauh.Sebab dulu akuh tak ingat sape entah yang kencing akuh kata

"Kalau nak mandi laut tuh, jangan pegi jauh-jauh.Nanti jatuh"

Aku pon percaya.Mana tak nya ,kalau akuh berdiri kat pasir smbil tengok laut.Aku nampak hujung laut tuh kalu aku pegi nanti boleh jatuh.Sekarang ni baru aku tau yang bumi ni bulat.Berenang tahap mana pon x kan jatuh.

Dulu-kalu kalau aku makan buah yang ada biji.Buah oren ke,buah limau ke.Aku hati-hati gila time makan.Takut tertelan bijik.AKu pikir kalau akuh telan bijik tuh,nanti ada pokok limau yang tumbuh dalam perut akuh.

DA arr...malas akuh cter lagi.Nanti kalau awek baca,buatnya diorang gelak kat akuh..Nanya ja....JAtuh harga akuh sebagai jejaka macho melaya..

Rabu, 15 Jun 2011

Kisah pelik zaman budak dulu.

Aku tak tau ape yang nak dipostkan untuk kali ini.Setelah beberapa kali memikirkannya,barulah keluar sebijik mentol kat kepala akuh.Macam ni situasinya :
 *jangan pikir aku berok ni pulak

Kali ini aku nak cerita time akuh masih mentah lagi(zaman belum ada jati diri).Aku dulu masa budak-budak dulu suka sangat buat benda yang pelik-pelik.Benda tuh kalau kalau korang pikir-pikir balik, mesti korang kata
"la....awat la bodo sangat akuh ni".
Ingat akuh x tau apa?Mesti ada punya arr...Kali ini aku nak cerita kisah akuh .

Perangai pelik aku pertama ialah dulu-dulu kalau dok naik kereta ke bas ke motor ke.Setiap perkataan yang akuh nampak tepi jalan semuaya akuh baca.Means cakap sorang-sorang la...Signboard la,nama kedai la,Shell la macam-macam la.
"Kedai Pecah Lemak,Stesyen Minyak Shell, Ipoh 14 Kilometer, Kenderaan berat masuk kiri, Rumah Urut Lim"  Kalau ingat balik mesti akuh ketawa sorang2..Hahah..

Perangai pelik akuh kedua ialah dulu-dulu time akuh darjah enam.Masa tuh akuh dah pandai bawa motor.Siap beli helmet  "KHI" lagi.Hari first je beli helmet tuh,ters je akuh pakai helmet tuh sambil bawa motor tuh pegi tempat tuisyen akuh.Padahal tempat tusyen akuh belakang rumah akuh je.Sekarang baru akuh sedar mesti orang yg tengok aksi akuh time tuh mesti gelak kat akuh...sumpah malu!


Perangai pelik akuh ketiga.Dulu-dulu akuh suka sangat buat rambut trojan pastu pakai gel yg kasi keras tuh.Aku pikir aku kacak arr buat cam tuh(maklumlah ikut trend budak2 zaman tu).Padahal macam burung belatuk !!!Apelah akuh ni?itu pon x boleh pikir ka?sumpah bodo time tuh.



Memang x boleh belah btul!!!da lah,cukup arr tiga isi je.Nanti x pasai-pasai korang gelak lebih-lebih kat aku pulak.

*Cuba korang ingat balik ape yg korang buat dulu sampaikan kalau korang ingat korang akn kata "awatla bodo sangat akuh time tu"

Selasa, 14 Jun 2011

Kisah di sebuah surau

Jari akuh dah longgar sbb asyik menaip aja.Kali ini punya entri aku x perlu menaip hingga memutuskanjari akuh.Tapi aku hanya perlu meraba-raba mouse dengan menekan butang kopi dan paste.


Boboi yang insaf
Kerana sudah berasa insaf, Boboi pergi kesebuah surau untuk mendengar ceramah agama. Ketika tabung derma di edarkan, dia dengan segera membuka dompetnya dan memasukkan RM2 ke dalam tabung derma itu.

Tiba-tiba, seorang pak cik yang duduk di belakangnya menepuk bahunya dan memberikannya duit sebanyak RM200 kepada Boboi. Boboi tersenyum. Dia mengambil duit itu dan memasukkan kedalam tabung derma itu juga. Boboi menoleh dan berasa kagum dengan kemurahan hati pak cik itu . Tidak berapa lama kemudian, pak cik dibelakang Boboi kembali menepuk bahunya dan Boboi mendengar bisikan dari pak cik itu "Encik, kata pak cik tersebut, duit RM200 itu sebenarnya terjatuh dari beg duit encik tadi".


*amacam?ada gelak?kalau lu orang ada gelak,follow sama ini blog

Drama Melayu sekarang

Akuh sempanjang cuti sem ni beezi.Mana tak nya, homework betimbun.Tak cukup dengan tuh , meeting jangan cakap arr...Setiap hari ada ja..Baru-baru ni, Tan Sri Man asyik call enset akuh je.Dia ajak akuh main golf.Maklumle da lama tak main golf ngan dia.Lepas tuh pulak anak perempuan Dato' Kasim asyik ajak akuh shopping je..Pening kepala akuh..
Nak tengok drama melayu sambil baring pon susah!

Sembang pasal drama , teringin pulak aku nak komen pasal pasal drama melayu.Dari akuh kecik sampai skrang dah lama dah akuh cakap.Tapi tak sampai jugak.Kali ni aku sampai pun.Bagi akuh kebanyakan drama melayu semua pakai modai yang sama je.Kalau bab-bab cinta je mesti lebih kurang cam ini la :


Mamat : Eh,awak!mcm penah jumpa la...

Aweksss : A'ah la..rase mcm kenal...


Seminggu kemudian

Aweksss : U free tak ari ni?

Mamat : Mlm ni I free.Nak ajak I shopping la tuh.Mlm ni I jemput U ye...


Seminggu kemudian

Mamat : Sayang, Syng rindu sayang la..Sayang sayang sayang

Aweksss : Sayang pon rindu Syang juga...ngeeeee


Seminggu kemudian

Aweksss : Tak guna punya binatang!!!!dasar kaki betina!!!

Mamat : Tak guna punya binatang!!!dasar mata duitan!!!

                                                                       
Bagi akuh kebanyakkan drama melayu sumua dok pakai modai ni ( saya-awak lepas tuh I-U lepas tuh sayang-sayang akhir sekali BINATANG-BINATANG ). Last skali insaf.....
Tau sangat la...........

Kalau pembaca entri ni atok dia penerbit drama melayu ..Sori yup..Guwa cuma memberikan pendapat .Piece

Cuma keluarkan air liur basi, untung dah masuk

OK.Sekarang akuh nak cerita macam mana untung masuk poket akuh walaupun akuh time tu tengah tidur.Hahaha.(Mesti ramai yang pelik.Ai?budak kecil pon boleh dapat untung sambil tidur ke?)Asrama akuh boleh bawa maggi.Menurut kajian akuh, maggi merupakan aset peting dalam kehidupan pelajar cemerlang.Kalau x percaya?cuba tanya semua pelajar cemerlang?adakah diaorang makan maggi.Majoritinya kata "yes".Kalau nak cari orang yang paling dekat,tanya je akuh.Akukan excellet student.Dekat asrama akuh ni ade water heater.Benda alah tulah yang membolehkan bebudak asrama akuh makan maggi.Tapi,ada dua tiga minggu ni benda alahtuh rosak sebab wire dia kena gigit dengan member akuh.Akuh tau ade juga antara korang lambat pick-up skit,ni ha aku tunjukkan bentuk water heater tuh:


Nak dijadikan cerita, aku ade satu pemanas air elektrik.Dekat bangunan tuh cuma ada tiga saja cerik elektrik.Tuan punya yang paling muda sekali akulah sebab akuh form two time tuh.Form one tidak ada pun yang bawa.Time akuh sedang melepaskan hajat akuh sambil buat muka The Rock, akuh dapat satu ilham yang mana akuh boleh buat service.Siapa junior yang pinjam cerik elektrik akuh,dia kena bagi milo fuze kat akuh sebat.Lepas tuh,terus akuh wawarkan cerita ini dekat bebudak form one.





 Di suatu hari,aku laayan tidur akuh dari pagi hingga ke petang bersama mimpi yang begitu ngilu sekali.Maklumlah hari tuh hari Ahad.Hari paling best bagi akuh.Bila aja akuh bangkit dari tidor alangkah terkejutnya akuh bahawa disebelah kepalakuh terdapat bertimbun milo fuze.Rupanya-rupanya time akuh tidur tuh,ramai bebudak yg pinjam cerik elektrik akuh.Aku berkata.

"Bapak style guwa nih....Guwa cuma buat air liur basi je , Milo datang kat gua...HAHAHA!!!"

Sejak hari tuh,akuh buat service ni ampai arr water heater milik maktab aku kemabali pulih....

Didenda pumping dan tulis "hardworking" seratus kali

Selasa mlm Rabu.Hari tuh hari yg paling akuh ambil mudah sekali mengenai homework.Time prep malam, aku tidak usik langsung homework yang diberikan oleh cikgu-cikgu yang mahukan akuh berjaya satu hari nanti.Ini gara-gara aku berbual kosong dengan member-member akuh kat dalam kelas.Sambil diperhatikan budak-budak perempuan yg kusyuk menyiapkan kerja rumah.Aku rasa dalam hati diaorang mesti berkata "F**k boys are spending their time with talking about blue colour story".

Malam tuh,lepas je rowcall, akuh terus campak beg dan terus light off dan tidor.Padahal aku tahu yang betimbun homework  dlm beg colour pink aku yg masih belum disiapkan..Arh, mahpus pegi!!!!!!bisik akuh kat bantal yang di letakkan kat atas muka akuh..ZZZZZZzzzzzzzzzz............

Esok pagi, time akuh on the way ke kelas sambil diperhatikan perempuan-perempuan dri jarak jauh yg tergila-gilakan akuh(hiperbola).Dalam hatikuh berbisik "ape pat0t guwa buat ni?bnyak keje x siap lagi.Nahas guwa nnti".40saat kemudian tibalah akuh dikelas sambil menayakan member2 akuh sama ada diaorang dah siap ke belom.Aku cuak time tuh sbb member2 akuh smua dah siap.Akuh melihat tingkap smbil berkata "patutkah akuh terjun".

Tiba-tiba kedengaran bunyi kasut tumit tinggi.Rupa-rupanya cikguku.Beliau menanyakan siapa yg masih belum siap lagi keje yg beliau berikan smalam.Aku mengangkat tangan sambil buat muka mintak belas kasihan.Tapi akuh sedar yg muka akuh time tuh bkn minta belas kasihan, tapi mintak belasan tapak kaki.

cikgu : Ashjack,pump ping lima puluh kali.
akuh : ehmmm.....ok okay cikgu..
budak sekelas akuh : hahahah...buuuuuuuuuuuuuuuuu...............kehkehkeh...


Setelah selesai melakukan aksi menarik tersebut, aku kembali ke tempat akuh semula.Aku tau mesti ramai yg menyesal sebab ketawakan akuh.Apa?diorang ingat aku x boleh pumping apa?Ini Ashjack arr.....Sentiasa boleh.

Lepas Rehat

Aku duduk kecuakan  di bangku putihku disebabkan guru yg akan masuk lepas ni ialah cikgu yang berikan akuh homework yg sudah seminngu beliau berikan,tapi akuh masih tidak menyiapkannya lagi.Bila aja guruku itu masuk ke kelas,dia terus menanyakan siapa yg masih belum siapkan kerja yg beliau berikan minggu lepas.Aku mengangkat tangan smbil berdiri.Bilaku menoleh saja ke belakang,baruku sedar bahawasanya aku sorang sahaja yg berdiri.Cikgu akuh suruh akuh amik sehelai kertas dan sebatang pen dan disuruhnya akuh duduk di luar kelas untuk menulis seratus perkataan yang mana maksudnya begitu mendalam.Iaitu "hardworking".Time akuh duduk buat keje tuh kat koridoor sorang, segan giler bai.Awek2 yg mana lalu lalang kat situ smuanya pakat gelak kat akuh.Jatuh saham akuh buat kali kedua untuk hari tuh.





*Pengajaran: Buat homework kalau takot kena denda.


Ahad, 12 Jun 2011

Bahasa Pemikiran Citra

Dalam kesibukan aku sedang membeli jajan di koperasi sekolah.Aku terdengar ade awek yg berkata.

"Lawak ke?"

Terdetik hati akuh memikirkan sejak bila pulak perkataan yang menjadi sebutan remaja zaman ini dicipta?siapakah yang mencipta?Ape function ayat tuh?Adekah ia boleh mehilangkan jerawat?

Sepelas selesai akuh beli jajan tuh ,aku lepak kat kerusi dimana kat situ  ramai makwe-makwe yang lalu lalang.Time kusyuk akuh mengunyah,aku terdengar ade sorang makwemengatakan

"Ahaakssssssssss"

Geli akuh rase.Ingat apa?Dia buat cam tuh aku jatuh hati kat dia apa?Ingat dia buat cam tuh dia tuh hot apa?Aku taulah akuh kacak..Tiba terasa macam geli-geli kat poket peha gebu akuh.Lepas check-check.Anset rupanya.Didatangi satu mesej.

"Hi,you tgh buat apew jew?miss youlah..ngeee~~~"

Msg tuh dari awek yang gila-gilakan akuh(hiperbola).Terus akuh balas mesej tuh.

"Ehm,,,I tgh lepak keboringan ni.U kat mana jew?mish U la...."

Selepas tekan butang send.Baru akuh terfikir sejenak.Macam mana bangsa melayu nak maju kalau bahasa sendiri pun tak reti nak pakai.Hilang nanti Melayu didunia kalau macm ni la.....Teringat akuh kat P.Ramlee (member sekolah lama akuh).Dari situh aku try untuk mengunakkan bahasa melayu dengan aslinya.

harta pusaka

Dialog aku dengan John

Akuh : "Bai, guwa sudah tidak kuat lagi, guwa minta lu sambung mengusahakan kebun guwa..."

John: "Jangan cakap macam tu, bai.." (dalam hati, tak sia-sia guwa melawat dia... dapat pulak harta pusaka dia).

Guwa : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk lu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram setiap hari tanaman guwa."

John : "Baik bai, lu jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun lu? Guwa x penah tau p0n yang lu ade kebun.Banyak jugak harta lu ye..?"

Guwa : "Di Facebook guwa, FARMVILLE, nanti guwa bagi tau passwordnya."

Rahmat : "?????"





*Cerita ni akuh penah baca time akuh muda2 dulu.Tapi entri ni akuh dah edit skit bagi sesuai dibaca oleh budak2 zaman sekarang.

harga akuh jatuh

Akuh kat sekolah duduk tempat paling depan skali...kalu buat silap sikit,sng je kantoi.Tapi x pa.Mengikut teori, duduk depan skali biasanya palajar cemerlang...tu asal gua sentiasa cemerlang,x caya?tgok ranking akuh dekat pejabat..

Kalau nk tau akuh mmg kaki tido dlm kelas, akuh p0n x tau sbb ape.Nak kate akuh tido lambat?setahu akuh, akuh la yg slalu tido awal kat asrama.Mcm2 cara dah akuh dah try,minum water cooler  dua botol la,minum kopi la,mkn gula2 getah la, mcm2 arr...Nak djadikan cerita, stuh ari ni ,cikgu Bahasa Inggeris akuh kasi stu kertas yg mana ada poems kat atas krtas putih tuh..time guwa tgh isi tempat kosong kat dlm kertas tuh, mata akuh nampak akuh tgh bawak kete Lamboghini warna merah (ZZzzz....)
 sekadar gambar hiasan
.
Tiba2 kedengaran stuh suara "Asjad,please read this"..sebagai langkah nk cover yg akuh tido tadi,aku pon baca arr poem tuh dgn smagat skali smbil berdiri,entah kenapa satuh kelas gelak kat akuh...rupa2nya diorg gelak sbb akuh merepek.Nak tau sbb apa?cikgu akuh sbenar nya cakap "asjad,take this".sia suruh amik ketas yg berada kat tangan dia...bukannya "read this".....
haduhhhh....segan gilerrrrrrrr........jatuh harga akuh sebagai jejaka macho kat situh...

chicken pox

Pelajar sekolah menengeh mahup0n skolah rendah semua cuti dua minggu....tapi guwa tiga minggu bai....
msti bila guwa masuk skolah nnti,guwa yakin msti ade yg cakp "amacam cuti panjang?best?????????"
hahah...guwa bknnya best sgt p0n cuti pnjang2 ni....asyik tgak skrin petak ni je..boring da....btw,layan jgak...

guwa sbenr da pack brang da nak balik itu pasir salak asrama,dlm hati guwa kata "cuti  ni bgaikan sehari,sehari ni bgaikan seminit,sminit ni bgaikan sesaat,sesaat ni bgaikan stu pecikan lighter " ,tpi tba2 ade satu gelembong kat tangan gua...huh??? chicken pox...gi klinik dapat cuti seminggu..duit abis banyak beli ubat tak sampai 1kg.....

Sekarang ni keje guwa hanyalah duduk dpan skrin petak sambil tangan meraba raba mouse.

guwa x terok mcm muka mamat ni


Rabu, 8 Jun 2011

best lagu ni,kalu x percaya?follow blog ni

Tips menjadi blogger terkenal

akuh x tau la blog akuh p0n x terkenal,ni nak plak nak bgi tips mcm mana nak terkenal...tpi ini blog akuh  bai,,,,bak kata pepatah ,blog akuh lantak akuh la...

Copy paste entry suratkhabar

Ini adalah cara yang paling senang. Selalunya kalau ada berita panas di Harian Metro, Utusan, Berita Harian atau Kosmo, sudah pasti suratkhabar tersebut akan laris bagai pisang goreng panas. Jadi, kalau nak berjaya, sila copy paste sahaja tulisan-tulisan tersebut ke blog anda, tanpa menulis dengan ayat sendiri. Sebagai contoh, jika ada berita “Adik-beradik ditangkap kerana melakukan sumbang mahram“, copy paste entry dari surat khabar dan buat tajuk yang seakan-akan sama. Sudah tentu, apabila orang ramai google atau search di internet, potensi blog anda untuk dipaparkan di muka depan google adalah tinggi! InsyaALLAH. SEO kot tu.